Fólie na skla dveří nejsou jen estetickou libůstkou

Fólie na skla dveří nejsou jen estetickou libůstkou

Jestli jste doteď s myšlenkou pořídit si fólie na skla dveří jen koketovali, po přečtení tohoto článku budete mít jasno. Rozhodně nejsou jen estetickým prvkem, ale i praktickým pomocníkem, který vám zajistí soukromí i bezpečí. Prostě jsou parťákem do každé situace.

Kde všude se na fólie můžete spolehnout?

Fólie na dveře jsou řešením hned několikera problémů, které si podrobněji představíme dál. Každopádně se hodí, pokud:

  • máte prosklené vchodové dveře a chcete je zabezpečit před vloupáním,
  • se bojíte, že se skleněná výplň dveří vysype na děti,
  • potřebujete splňovat bezpečnostní normy, ale nemůžete si dovolit drahá bezpečnostní skla,
  • chcete vdechnout starým dveřím se skleněnou výplní nový život,
  • potřebujete zneprůhlednit skla vchodových i interiérových dveří, nebo zimních zahrad,
  • vám je doma horko a chcete snížit spotřebu energií (fólie mají i temoizolační funkci).

Bezpečnostní fólie na dveře

Bezpečnostním fóliím už jsme se podrobněji věnovali v minulém článku, ale když už je řeč o dveřích… I tady platí, že bezpečnostní fólie mohou plnit funkci čistě ochranou – zdrží pachatele při vstupu do objektu a zneprůhlední vstupní dveře.

U interiérových dveří pak plní neméně důležitou funkci: chrání děti i dospělé v případě, kdy dojde k nehodě. Běžně se skleněná výplň vysype, ale fólie udrží střepy na místě a místo toho vytvoří takzvaného pavouka.

Ve starších budovách, které často slouží jako úřady, jsou bezpečnostní fólie na skla skvělým způsobem, jak dodržet bezpečnostní normy a zároveň nezatížit městský rozpočet koupí desítky nových dveří.

Zajistí vám soukromí

Zejména v nových zástavbách lidé často bojují s tím, že jim nejen sousedé, ale i kolemjdoucí vidí až do talíře. Velká okna, prosklené dveře na terasu… to všechno je krásné, dům je prosluněný, ale k čemu to, když si většinu dne musíte bedlivě střežit, aby byly záclony zatažené… Nebo vlastně nemusíte. 

V nabídce máme i zrcadlové fólie, které znemožňují, aby bylo za denního světla vidět dovnitř a zároveň umožňují, abyste měli přehled o všem, co se venku děje.

A když slunce pálí…

Pokud máte například recepci v přízemí za skleněnou stěnou, oceníte termoizolační fólii, která v letních měsících udrží horko patřičně na uzdě. Tím výrazně pomůže snížit spotřebu energií, kterou byste jinak vydali na chlazení interiéru. 

Své o tom ví třeba v pražském historickém hotelu Moráň, kde jsme termoizolační fólie úspěšně instalovali.

Fólie na skla dveří jako designový prvek

Fólie nemusí nutně zastávat jen praktickou funkci. Protože s nimi umíme doslova kouzlit, mohou být působivým doplňkem, který bude pomyslnou třešničkou na dortu vašeho interiéru. 

Jsou prakticky k nerozeznání od mléčného či leptaného skla a kdykoliv je můžete lehce vyměnit za nový design. Ať už jste příznivci moderního bydlení, nebo obýváte stylovou prvorepublikovou vilku. A protože jsou voděodolné a snadno se udržují, můžete je bez obav nechat nalepit na jakýkoliv typ zasklení v jakékoliv místnosti.

Tak co? Překvapilo vás, jak široké využití mají fólie na dveře a skla?

A už tušíte, jakou byste s jednou z nich naložili i u vás doma?

V tom případě se na nás neváhejte obrátit.