Bezpečnostní fólie na okna chrání sklo i kolemjdoucí

Bezpečnostní fólie na okna chrání sklo i kolemjdoucí

Podle statistických údajů se zloději do objektu nejčastěji dostanou nezabezpečenými okny. Není se čemu divit. Rozbít sklo trvá několik vteřin a stačí k tomu kámen, co najdou u cesty.

Pokud máte okna a prosklené dveře či výlohu v přízemí, neměli byste nad posílením skleněné výplně váhat. Třeba i kvůli slevám na pojištění nebo kolaudaci. A řešení je v tomto případě jednoduché a levné (v porovnání s výměnou skla za bezpečnostní) – bezpečnostní fólie na okna.

Pro zjednodušení můžeme rozlišit tenčí bezpečnostní fólie ochranné – ty mají za úkol především chránit před střepy například děti – a silnější bezpečnostní fólie, které primárně zabraňují vloupání (měly by splňovat některou z bezpečnostních tříd, o kterých bude řeč dále).

Kde všude musí skla splňovat bezpečnostní normy?

Bezpečnostní fólie na okna jsou nutností všude tam, kde hrozí, že by roztříštění skla mohlo způsobit zranění kolemjdoucím. Tedy především ve školách, školkách, kancelářích, pasážích, veřejně přístupných prostorách, stravovacích zařízeních a tak dále.

Všude tam by měla skla nebo fólie splňovat bezpečnostní normy – P1A či P2A. Ty, které v Safexu nabízíme, mají certifikaci od IKATESu a splňují bezpečnostní třídu P2A (sklo s touto ochrannou fólií hodnotí pojišťovny stejně, jako kdyby byly na oknech mříže). Takže pokud by došlo k pojistné události, jako jedny z mála splňují naše fólie stanovené normy.

Jaké jsou výhody bezpečnostní fólie na okna a dveře?

  • Můžete je nechat instalovat na libovolně velká okna či prosklené dveře.

  • Neruší vzhled budovy (na rozdíl od nevzhledných mříží).

  • Jsou levnější než bezpečnostní skla.

  • Bezpečnostní fólie není nijak zabarvená a není na oknech či dveřích vidět (tudíž případného zloděje hodně překvapí a o to víc zpomalí).

  • Omezují průnik škodlivého UV záření, které může škodit zdraví a nebo působit blednutí barev.

  • Hodí se i pro zabezpečení památkově chráněných a historických budov.

  • Na tyto fólie poskytujeme záruku 10 let.

Bezpečnostní fólie na okna a dveře zbrzdí zloděje

Pojďme si nejprve představit bezpečnostní fólie. Jejich primární účel je jasný – zabránit pachateli dostat se do objektu skrz skleněnou plochu. Fólii s bezpečnostní třídou P2A by sice zloděj nakonec nějak překonal, ale ne za dvě minuty, jako klasické sklo. Ani za pět minut. Fólie zpomalí průnik pachatele do objektu až o 11 minut a to je dost času na to, aby to buď vzdal, nebo stihla přijet policie. A váš majetek tak zůstal tam, kde byl.

Takzvané antivandal fólie zase poslouží nejlépe v místech se zvýšenou kriminalitou a vandalismem. Tedy například na zastávkách metra, tramvají apod. Lepí se z vnějšku a tvoří na skle ochranný film. Takže když se na fólii někdo vyřádí s nožem nebo sprejem, vy ji pak jen necháte vyměnit za novou a sklo zůstane nepoškozené.

A kde ještě zvážit pořízení bezpečnostní fólie?

Stránky médií čas od času zaplní titulky jako „střepy zabíjely“ a nejednomu rodiči při čtení tuhne krev v žilách. Takže jestli máte malé děti, které v podstatě neustále pobíhají po bytě okolo prosklených dveří či vitrín, drobná investice do bezpečnostní fólie vám zaručí o něco klidnější spánek. S ní se totiž sklo nevysype na děti, ale fólie udrží střepy na místě.
Proto jsme bezpečnostní fólie instalovali například i v bytě u Veroniky Arichtevy (právě na vitrínu, bar a skleněné mezistěny).

A napadá nás ještě jedna situace, kdy by ochranná fólie zabránila nepříjemným zraněním, které způsobují poletující střepy. V létě se jižní Moravou prohnalo tornádo, které bralo vše, co mu přišlo do cesty. A to i celé skleněné výplně oken. Tady by o bezpečnostních fóliích měli také popřemýšlet.


Zajímá vás, kolik by stály bezpečnostní fólie
na okna vaší nemovitosti?

Neváhejte a kontaktujte nás.

Rádi vám zodpovíme veškeré dotazy a připravíme cenovou kalkulaci.