Snižte roční spotřebu elektrické energie až o 47 %

Snižte roční spotřebu elektrické energie až o 47 %

Máte na starost starší budovu s mnoha okny, ve které je ale od března do října k nevydržení a zaměstnanci mají co dělat, aby horko v kanceláři přežili?

Možná si připadáte jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Pořízení klimatizace není levná záležitost a spolu s ní citelně vzroste i spotřeba elektřiny (navíc v době, kdy všichni řeší, jak ušetřit za energie). Možná by vás to nenapadlo, ale osvědčeným a fungujícím řešením jsou termoizolační okenní fólie.

Na první pohled si jí nevšimnete, ale rozdíl poznáte hned

Co nevidět dorazí nová vyúčtování záloh na energie a všichni už tak nějak očekáváme, že se nám v tu chvíli orosí čela i peněženky. A teď je prostor na otázku: jak udělat, aby byly výdaje za energie na chlazení prostor alespoň přibližně stejné i další rok?

Termoizolační fólie jsou pohodnější variantou vnějších žaluzií – řeší tepelný komfort i spotřebu elektřiny a vody.

Spotřeba elektřiny na chlazení

Nechme trochu promluvit čísla – je dokázáno, že spotřeba elektřiny na chlazení je třikrát vyšší než na topení. Takže spíš než vytápění by vás mělo zajímat, jak zamezit průniku tepla dovnitř do budovy během teplejších měsíců.

Spočítali jsme, že vhodně zvolená fólie může snížit roční spotřebu elektrické energie až o 47 % (samozřejmě záleží i na geografických podmínkách, konstrukci budovy, typu oken, klimatizační jednotce…). Co je ale důležité: fólie na okně si možná na první pohled nevšimnete, ale rozdíl v teplotě každopádně zaznamenáte.

Fólie vyřeší i zdánlivě neřešitelný technologický problém

Dovolte nám jeden příklad z praxe. Představte si budovu s velkou zasklenou kukaní z lepeného skla, která nahrazuje balkony. Architektonicky působivé řešení, ale žít se tam nedalo a to z jednoho prostého důvodu – bylo tam strašlivé horko


Co s tím? Celé to sundat a nahradit jiným typem zasklení? Náročné a nákladné řešení co do času, práce, tak i peněz. Architektovi i developerovi jsme vytrhli trn z paty, když po instalaci termoizolační fólie klesla vnitřní teplota řádově o 15 stupňů a věřte nám, že to bylo znát.

Alternativa k drahému bezpečnostnímu sklu

Pokud máte na starosti starou budovu s velkými skleněnými plochami, tak kromě tepelných ztrát v zimě a naopak přehřívání v létě nejspíš řešíte i bezpečnost.

Napadlo vás, že dobře zvolená bezpečnostní fólie s bezpečnostní certifikací P1A či P2A zbrzdí průnik vandala do vnitřních prostor o 10–15 minut? Ten čas navíc pravděpodobně ochrání vaše zboží nebo vybavení před nepovolanýma rukama, nebo  umožní bezpečnostním složkám, aby se dostaly na místo.

Zde platí jednoduchá poučka: zatímco termoizolační fólie se pro největší efektivitu lepí zejména zvenku, bezpečnostní chrání sklo zevnitř.

Kdy a jak se instaluje exteriérová protisluneční fólie

Venkovní (externí) termoizolační fólie lepíme jen od jara do podzimu, protože venkovní teplota nesmí tři dny klesnout pod bod mrazu, aby nedošlo ke zmrznutí zbytkové vody.

Přesto vás vybízíme, abyste si domluvili schůzku už teď a to z jednoho prostého důvodu – teď si domluvte nezávaznou schůzku, vyberete si fólii, my vám pošleme nabídku a naplánujeme to tak, abyste měli fólii na oknech ještě před tím, než začne být uvnitř budovy horko a nám se rozezvoní telefony s poptávkami.

Chcete jistotu? Máte ji mít

Než vám zašleme nezávaznou nabídku, přijedeme se podívat na místo realizace, kde to proměříme křížem krážem, abyste měli jistotu, že s fóliemi na oknech znatelně ušetříte. Pokud budete chtít, na okna vylepíme vzorky a pomocí měřidla určíme, kolik tepelných zisků projde přímo Vašim zasklením, kolik škodlivého UV záření fólie zastaví a kolik sebere viditelného a infračerveného světla.

Pokud budete chtít páku na nadřízeného, vše podložíme orazítkovaným zápisem o měření. A ani v případě, že si nakonec nic neobjednáte, nebudete zaměření ani vzorky platit.

A co záruka?

Podle typu fólie a orientace instalace fólií poskytujeme záruky od 5 do 15 let, ve kterých jasně stanovujeme, že po garantovanou dobu má fólie stejné technické parametry jako v den, kdy jsme ji instalovali.

Zároveň poskytujeme záruku na funkčnost a skla, ve které je jasně dáno, že se s polepeným sklem z důvodu přítomnosti fólie nic nestane.

Co jsme tím chtěli říct?

Domluvte si schůzku už teď, protože až začne v březnu pálit sluníčko, zaměstnancům se začnou rosit čela a klimatizace nebudou zvládat prostory dostatečně vychladit, jsou termíny realizace někdy až 2–3 měsíce od schválení nabídky.

Snižte roční spotřebu elektrické energie až o 47 %

spotřeba elektřiny, spotřeba energie, jak ušetřit za energie, fólie na okna